گازکشی ساختمان
گازکشی ساختمان بسیار مهم است و باید با مهارت بالا صورت گیرد. گازکشی امری مهم است که باید مطابق با اصول پیش رود. بدون رعایت مسیر درست، در نهایت تاییدیه ناظر صادر نخواهد شد. گازکشی ساختمان با روندی مشخص و مطابق با مراحل زیر انجام میگیرد:
۱. تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی
۲. تعیین ناظر
۳. تعین پیمانکار یا مجری
۴. اتمام لوله کشی
۵. کسب تاییدیه ناظر
۶. اجرای علم و کنتور
توصیه میشود مجری، گازکشی ساختمان را مطابق با نقشههای طراحیشده آغاز کند. بررسی ساختمان و محل عبور لوله گاز به کمک نقشههای اجرایی امکانپذیر است. در صورت نیاز، باید در مسیر لولههای گاز کشی تغییراتی صورت گیرد. در این شرایط، نظارت و استانداردسازی لازم خواهد بود.
اجرای لوله کشی در ساختمان، به هر دو روش توکار و روکار قابل انجام است. اصول گازکشی در این دو با هم اندکی متفاوت است. پس از اتمام اجرای لوله کشی، ناظر باید استاندارد بودن را تایید کند. پس از تعیین ایمنی، نوبت به مرحله نصب کنتور و علمک گاز کشی ساختمان میرسد.
گازکشی ساختمان توکار
در گازکشی توکار، جوشکاری لولهها به دلیل متفاوت بودن روش اجرا و در دید نبودن اتصالات متفاوت است. در این روش، اتصالات فولادی جوشی بدون درز یا به اصطلاح لوله مانیسمان به کار میروند. لولههایی استاندارد هستند که اتصالاتی یکنواخت داشته و جوشکاری آنها حرفهای و بدون عیب باشد.
نکات مهم در گازکشی ساختمان توکار
● پس از زدودن چربیها و زنگزدگی از روی لولهها، باید بر آنها عایق اعمال شود.
د در صورتی که کانالهای افقی و عمودی گاز با دیگر تاسیسات مشترک باشند، عایقبندی باید بهشکل اصولیتری انجام شود.
● در این روش گازکشی ساختمان، عموما کانال افقی لولهها با ماسه خشک پر میشود.
● مسیر گاز کشی ساختمان نباید به سازه آسیب بزند.
● لولههای گازکشی ساختمان در پارکینگ و سقف ، با استفاده از غلاف فلزی محافظت میشوند. بدین ترتیب از لرزش یا وارد شدن فشار مستقیم به آنها ممانعت میشود.
گازکشی ساختمان روکار
در گازکشی روکار، علاوه بر لولههای فولادی، میتوان از انواع لوله مسی یا برنجی هم استفاده کرد. به همین خاطر علاوه بر قیمت آهن، قیمت سایر آلیازها نیز در هزینه تمام شد ساختمان تاثیر میگذارند. جوشکاری لولههای روکار، به روش جوش برقی و با استفاده از دینام جوش انجام میشود. به طور معمول، اتصالات دندهای در این نوع گاز کشی ساختمان کاربرد ندارند. در گاز کشی روکار، لولهها باید زنگزدایی و چربیزدایی شوند. برای محافظت بیشتر، یک لایه مقاوم در برابر زنگزدن و یک لایه رنگ روغنی، روی آنها اعمال میشود.
نکات مهم در گازکشی ساختمان روکار
● توصیه میشود، رنگ لولههای روکار متفاوت با رنگ محیط باشد.
●لولههای روکار در معرض ضربه و فشار قرار دارند. بنابراین باید به صورت دورهای نشتی آنها بررسی شود.
● برای راحتی نظافت و عدم جمعشدن چربی و آلودگی، لولهها باید یک سانتیمتر از دیوار فاصله داشته باشند.
● در این روش گازکشی ساختمان، عبور لولههای گاز بدون حفاظ از میان چارچوب درب و پنجره ممنوع است. همچنین نباید درون کانالهای هواکش، دودکش، تهویه و آسانسور لولهای تعبیه کرد.
گاز کشی روکار بهتر است یا توکار؟
لولههایی که به صورت توکار نصب میشوند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه، خوردگی و خرابی خواهند داشت. در حین ساخت و ساز، بهتر است از نوع توکار استفاده شود. شایان ذکر است که لولههای توکار به دلیل نوع اجرا، به سختی مورد بازرسی دورهای قرار میگیرند. هزینه این نوع گاز کشی ساختمان بیشتر از نوع روکار است.
بهترین روش در هنگام بازسازی ساختمان و تعمیرات لوله کشی گاز، گازکشی ساختمان به صورت روکار است. در این روش گازکشی ساختمان، گرفتن انشعابات به سادگی انجام میشود و به صورت دورهای میتوان بازرسیهای لازم را انجام داد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.